November 19-én rendeztük meg „Break Into Tech” meetupsorozatunk ötödik eseményét a Greenfox Academy rendezvénytermében, ahol ezúttal a karrierváltás kevésbé IT-specifikus, inkább emberi oldalát helyeztük fókuszba. Az önbizalom, változás, kockázatvállalás alkímiáját próbáltuk feltárni előadóinkkal, ezek a dimenziók megkerülhetetlen tényezők a szakmai és személyes fejlődésben.

A meetup ötlete azért vetődött fel bennünk, mert éreztük az igényt a komoly, mély, őszinte hangvételű beszélgetésekre. Olyan kérdésekre kerestük a válaszokat az előadóink történetein keresztül, hogy milyen személyes, illetve szakmai élethelyzetekből kiindulva vág neki valaki az önmegvalósításnak? Milyen külső és belső tényezők katalizálták ezt a folyamatot? Hogyan lehet felkészülni a rázósabb helyzetekre? Egyáltalán lehet-e egy teljesen új területre belépve mindig tudatosan irányítani a folyamatokat? Mi történik akkor, ha váratlan nehézségekkel találjuk magunkat szemben? Mely tényezők gátolták, és melyek serkentették a prezentálók karrierváltását?

Első előadónk dr. Füredi Juli szervezetfejlesztő, pszichológus végzettséggel lett HR-csúcsvezető egy biztos hátterű nemzetközi pénzügyi szolgáltatónál, amit negyven felett adott fel azért, hogy megvalósíthassa saját vállalkozását, és a kapucnis, „geek” huszonéves startuperekkel egy arénában versengve középkorú nőként elindítsa a Sparq nevű, nagyvállalatokat segítő HR-tech-startupját. Juli olyan appot álmodott meg, ami játékos módon gyűjt adatokat az alkalmazottaktól, és ezek alapján segít megtervezni a szervezeten belüli projektcsapatok felépítését, és támogatja a nagyvállalatok szervezeti megújulását. 

Dr. Tóth Krisztina előadásában arra ösztönözte a hallgatóságot, hogy sajátítsák el a bátorságot, mint új szokást. Krisztina szakmai útja az akadémiai területről indulva vezetett multinacionális vállalatok, projektmenedzseri szerepkörén át a tréneri hivatásig, amelyben személyesen és szakmailag is ki tudott teljesedni. Az ő esetében a tréneri munka mind fizikai mind szellemi vonatkozásban értendő, hiszen TRX- és bootcamp-edzőként is kipróbálta magát, másrészt a tranzakcióanalízis alapú business és self-leadership coaching sikeres művelője és képzések szakmai vezetője a Coachingcentrumnál.

A bátorság tanulhatósága mellett Krisztina másik fontos üzenete az volt, hogy a változások jól megélésének kulcsa a korlátozó hiedelmeink felismerése, tudatosítása és feloldása.

A prezentációk sorát Peszlen Rita zárta, aki tíz év alatt gyakornokból jutott HR-vezetői szintig, de gyermeke megszületése után szembesülnie kellett azzal, hogy a szülői szerep visszavetette a hosszú éveken felépített szakmai előmenetelét. Az újratervezés igénye indította el azon az úton, hogy bölcsődét alapítson, majd programozó férjével létrehozza az Academy4MoMs-ot, ahol olyan szakmaváltásra irányuló képzéseket és tanfolyamokat szerveznek kisgyermekes szülőknek, melyek elvégzésével rugalmas és részmunkaidős állásokra releváns alapokkal tudnak pályázni. Az Academy4MoMs különlegessége, hogy a tanfolyamokon való részvétel idejére a gyermekeknek helyet biztosítanak az oktatási központ mellett található bölcsődében, lehetővé téve a támogató légkört a tanulásra. Szeptembertől a Blue Elephants már nem csak bölcsőde, hanem kisgyermekkori fejlesztő házként is funkcionál. Angol, német és francia foglalkozásokon vehetnek részt a 1,5-6 év közötti gyerekek, ezzel is segítve a későbbi nyelvtanulásukat.

Az előadásokat után interakció következett, amikor résztvevők feltehették azokat a kérdéseiket, amelyek az előadások során fogalmazódtak meg bennük.

Nagyon inspiráló volt, hogy látszólag egymástól távol álló szakmai vagy érdeklődési területekből, tapasztalatokból milyen izgalmas, új utak bomlanak ki, és a valódi változáshoz csak eltökéltség, kitartás és legfőképp bátorság szükséges.