A Break Into Tech meetup sorozatunk első eseményét április 9-én tartottuk a Greenfox irodájában. Több mint 70-en csatlakoztatok hozzánk, hogy meghallgassátok, milyen nőként az IT-ban dolgozni.

Break Into Tech - Nőként az IT-ban

Előadóink különböző szemszögből mutatták be, miért érdemes az informatikus hivatást választani, illetve őket milyen út vezette el ehhez a szakmához. Arról is sok szó esett, mi kell ahhoz, hogy valaki ezt a pályát válassza.

Előadóink között volt sikeres karrierváltó, Dzindzisz Magdaléna, aki újságíróból lett egy startup cég, a Rollbar junior szoftverfejlesztője. Velünk volt Mészáros Mariann, Magyarország egyik legnagyobb informatikai cégének, az IT Services Hungary-nek a HR vezetője, és Balogh-Mázi Mária, az egyik legdinamikusabban fejlődő álláskereső portál, a DreamJo.bs vezetője. Maja karrierjének már a DreamJo.bs-ot megelőző évei is inspiráló példa minden olyan nőnek, aki az IT-ban szeretné szakmai sikereit elérni.

Köszönjük minden résztvevőnek a kerekasztal beszélgetést követő őszinte és tartalmas kérdéseket!

Mindez megerősített minket abban, hogy szükség van egy támogató közösségre a szektorban. Az is kiderült, fontos láthatóvá tenni minél szélesebb körben, hogyan válhat valaki sikeressé az IT-ban, illetve milyen lépések kellenek ahhoz, hogy ezt a célt elérhesse.

A Share-IT Labs első rendezvényét hamarosan újabb követi. Találkozzunk ismét és építsünk tovább támogató közösségünket!