Itt a ShareIT Lab! Te pedig azért vagy itt, mert érzed, hogy a digitális világ számodra is tartogat valamit, de még nem is tudod pontosan, hogyan is vágj bele… Karriert váltanál? Pályakezdő vagy? Új szakmát szeretnél tanulni? Jó helyen jársz!

Itt a ShareIT Lab!

A ShareIT Lab-ot azért alapítottuk meg, mert mi már tudjuk, mennyi sikert, lehetőséget kínál a technológiai piac – és azt is látjuk, hogy ennek nagy része kihasználatlan. Ezért elsősorban a nőkhöz fordulunk, mert nekik lesz kulcsszerepe a változásban. Bár az IT ma már nem csak a férfiak játszótere, de még mindig több férfi keresi itt a kenyerét, mint nő. Ezzel nekünk semmi bajunk sincs, azonban szeretnénk, hogy a nők javára javuljanak az arányok, mert hosszútávon ez mindenki javára válik.

Az IT világában bárki megtalálhatja benne a neki való, jövőbe mutató lehetőséget és munkát. Ezért egyrészt szeretnénk segíteni, és ezt a világot olyanná alakítani, hogy több nő érezze magát benne jól, és ugyanazokkal a lehetőségekkel élhessenek, mint férfi kollégáik. De ennél sokkal fontosabb a példamutatás, a jó gyakorlatok terjesztése, az inspiráció a jövő női informatikusainak, hogy minél többen válasszák az IT-t, és ne hagyják magukat eltántorítani semmiféle sztereotípia miatt sem.

Támogatás a karrierváltóknak, kisgyermekes anyukák tájékoztatása, pozitív példák állítása, sztereotípiák feloldása, fiatalok pályaorientációja, cégek, szakterületek bemutatása – a ShareIT Labban mindezekkel, és sok mással is szeretnénk változást elérni és több sikeres nőt látni az IT-ban. De a szemléletformálás mellett igyekszünk gyakorlatiasak is maradni: és kézzelfogható tippeket adni az első lépésekhez.

Ha kíváncsi lettél, egyetértesz velünk, vagy épp ilyen karrierváltáson gondolkozol, akkor iratkozz fel! Szeretnénk ennél személyre szabottabb támogatást is nyújtani,ezért ha úgy érzed, hogy épp ránk van szükséged, írj nekünk!