Először angol tanár szeretett volna lenni, majd kémikus, aztán fizikus, de végül a szoftverfejlesztésnél döntött és de jól is tette. Nóri személyében egy hihetetlenül kedves, ugyanakkor egy határozott és céltudatos lányt ismertünk meg. Tele van ambíciókkal és az egyik nagy álma, hogy szülőhazáját még több ember megismerje.

Célom, hogy minél több ember megismerje Nógrád megye szépségeit, és ezt szoftverfejlesztéssel fogom elérni.

Nóri, a Fejlesztő lány

 

Ismerjétek meg Nórit, a „Fejlesztő lányt”. 

Mi az, amiben szívesen fejlődnél vagy úgy érzed fejlődni kellene?

Hát kb mindenben. Saját magamat szeretném fejleszteni elsősorban. Annyi mindent szeretnék csinálni egyszerre. Nógrád megyéből származom. A természeti adottságai nagyon jók, tényleg szép környék. Sajnálom, hogy mindenki csak „menekül” innen. Ezért is szeretném, hogy minél több ember ismerje meg ennek a térségnek a szépségeit, nagyon agyalok, hogy ezt hogy valósítsam meg. Félkész tervek vannak, de nem lövöm le  poént, had legyen meglepetés….:)

Szabadidődben mit csinálsz szívesen?

Szabadidőmben szeretek utazni és túrázni, főként az országon belül. Magyarországon is rengeteg a felfedezésre váró hely. Ezen kívül van 6 ebünk és sokat szoktam velük sétálni, főleg a falu körüli dombokra és erdőkbe. Mivel egésznap a gép előtt dolgozom, így tudatosan figyelek arra, hogy lelkileg is legyek feltöltődve, ezért rendszeresen járok jógázni. Mindenkinek ajánlom.

Mit szeretsz a legjobban a fejlesztésben? Mesélj a mostani csapatodról!

Ez egy jó kérdés. Talán azt, amikor az ember nagyon benne van és csinálja, halad előre. Aztán a végén, amikor eljutott a dolog egy készültségi szintre és mondjuk kikerül a publikum (vagy nevezzük felhasználói kör) elé. Aztán megkapja az ember az első visszajelzéseket, jó érzés, hogy azt a valamit, amit én csináltam, más is használni fogja. Reményeim szerint általában megkönnyíti például a munkavégzését, életét, stb. Ezért megéri fejleszteni higyjétek el. Szeretem a munkahelyem, képzeld anno úgy kerültem ide, hogy elvégeztem egy képzést és ajánlottak munkát. A legjobbak között végeztem, nem gondoltam volna, hogy a képzésen kívül egyből munkám is lesz. Szerencsés vagyok és még sokáig itt szeretnék dolgozni.

Mit tartasz az erősségednek a férfi kollégáival szemben?

Ugyanúgy fejlesztek, mint ők. Sőt, ötletek, én egy amolyan újító figura vagyok. Egyáltalán nem érzem magam kirekesztve. Fel sem tűnik, hogy mennyi férfi vesz körül. Én ebben a környezetben kezdtem el dolgozni anno és teljesen természetes, hogy én is közéjük tartozom.

Ha tanácsot kellene adnod fiatalkori önmagadnak, mikor belevágtál az IT-be, mi lenne az? Mivel bátorítanád a többieket? 

Mindent ugyanígy csinálnék. Nekem ez a hivatásom, imádom. Nem tudnám máshogy elképzelni az életem. Mindig is tele voltam ambíciókkal és (sajnos) maximalista is vagyok. Rengeteget tanultam fiatalként is, nem az a megszokott tinédzser voltam. Sose jártam bulikba és bevallom nem is vágytam rá. Már tizenévesen a gépet bújtam és szerintem már akkor is tudtam, hogy mit fogok csinálni felnőtt fejjel, csak el kellett telnie kis időnek mire ez kialakult.

Mi az ideális fejlesztő 3 legfontosabb tulajdonsága?

Nagyon fontos a jó kommunikáció, hiszen mi fejlesztők legtöbbször csapatban dolgozunk. A csapat munka elengedhetetlen része az input, output. Egy projekt is akkor lesz sikeres, ha megbeszéljük, hogyan álljunk neki és mi legyen a menete. Ezért is dolgozunk mi is agilis módszertanban, ez segít a határidők betartásában és az ügyfél elégedettség sem utolsó szempont.

Milyen egy IT-s álomállás? A szakember hiány miatt a junior fejlesztő esetleg belekerülhet abba a helyzetbe, hogy már a pályája elején több állásajánlat közül válogathat Mire kell ilyenkor figyelni?

Pontosan határozd meg mi szeretnél lenni, már  a legelején és tegyél érte. Szívvel-lélekkel csináld. Rengeteget kell az elején gyakorolnod, tanulnod, de kellő motivációval és akarattal bárkiből válhat jó fejlesztő. A lényeg, hogy egy bizonyos irányba menj, ha a frontend érdekel ne kezdj el backenddel foglalkozni, inkább mélyedj el a fronted világába. Ha 1-1 területről jóval több tudást megszerzel az később is hasznosabb.

Mit gondolsz rólunk, a ShareIT Labról? ?

Összességében annyit, hogy egy tök jó kezdeményezés, és ne hagyjátok abba! Kell egy ilyen közösség, ami segít a tájékozódásban a szakmán belül mindenki számára és szerintem ez egy tökéletes platform erre! Csajok, hajrá!

A blogoddal kapcsolatban mi a cél?

Cél? Jókat tudsz kérdezni. Az én személyes célom az, hogy rendszert vigyek az életembe, hogy legalább a napokat meg tudjam különböztetni. De az, hogy mi lesz vele és mi a következő lépés azt soha nem tudom előre. Kitalálok valamit, egyszer csak megvalósítom és meglátom, hogy mi lesz az eredménye. Ilyen például a programozók napja is, amit ebben az évben szeretném, hogy most Magyarországon is megvalósuljon. Természetesen nagy szeretettel és örömmel fogadom, ha vannak vállalkozó szellemű előadók/cégek, akik részt vennének a dologban. És hogy visszatérjek az eredeti kérdésre, hosszú távon ötletem sincs még hogy mi lesz még.

Mit szeretnél elérni vele?

Ez szorosan összekapcsolódik az előzővel. Nem tudom, hogy mit szeretnék elérni. Jelenleg azt látom, hogy van egy csomó lelkes és aktív emberke, akik napi szinten nézegetik az általam írt vagy megosztott dolgokat és ez is olyan, mint amire az előbb utaltam, hogy csinálsz valamit, a publikum elé tárod és várod a reakciókat. Jelenleg ezek a reakciók pozitívak, ami természetesen engem is nagy örömmel tölt el és mindig újabb erőt ad a folytatáshoz. 

Hiszel a véletlenekben vagy inkább a tudatosságra esküszöl?

Haha! ez nagyon vicces kérdés… Maximálisan tudatos. Vegetáriánus vagyok és nem iszom alkoholt, szóval ha egy étterembe megyek, először megnézem az étlap/itallap kínálatát. 

Ha utazást szervezek, akár magamnak, akár több ember számára, szinte mindent percet pontosan megtervezek. Ezek alapján is látható, hogy nem a legspontánabb ember vagyok. Viszont! Ha minden mindig úgy történne, ahogy az ki lett találva, akkor az élet túl uncsi lenne szerintem. Épp ezért jó, ha mindig van valami véletlen, valami nem várt, előre nem eltervezett esemény, akár jó akár rossz, mert ezektől lesz az egész élet izgalmas. Én így látom a világot ?

Oldala: https://fejlesztolany.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/fejlesztolany/