Folyamatos kérdés, milyen belépő IT-s munkakörök vannak, és ezek közül melyikhez milyen végzettség hasznos és elég. Ezt a témakört jártuk körbe Michalecz Dórával, a Lufthansa Systems Hungária recruiterével.

LK: Hogyan döntitek el, hogy melyik nyitott pozícióhoz van szükség felsőfokú, egyetemi végzettségre, és melyikhez elég egy bootcamp is?

MD: Többféle pozícióra és szenioritási szintre keresünk folyamatosan kollégákat, és a kiválasztás során elsősorban a szakmai tapasztalatra helyezzük a hangsúlyt. A felsőfokú tanulmányoknak eltérő módon van jelentősége a különféle területeken. Míg a szoftverfejlesztői pozícióknál sokkal inkább alkalmasak azok a jelöltek, akik egyetemi végzettséggel érkeznek hozzánk, addig az egyéb, nem IT-s végzettséghez kötött munkaköröknél azt látjuk, hogy a középfokú vagy OKJ-s végzettséggel érkező jelentkezők közül is sokan megfelelnek az elvárásoknak.

Az, hogy valaki sikeres lesz-e az adott munkakörben, nemcsak attól függ, hogy milyen tudása van, vagy milyen tanulmányokat végzett, hanem attól is, hogy milyen a személyisége, milyen szociális készségekkel rendelkezik. Mi olyan munkatársakat keresünk, akik nyitottak arra, hogy új területeket ismerjenek meg, hogy folyamatosan fejlesszék tudásukat. Előnynek számít az is, ha az adott iparághoz van valamilyen kötődése a jelentkezőnek. A Lufthansa Systems Hungáriánál jellemzően a repülés szerelmesei dolgoznak, így sokkal könnyebb motiváltnak és érdeklődőnek maradni a mindennapi munka során.

Mivel nemzetközi ügyfelekkel és kollégákkal dolgozunk, az angol nyelvtudás és kommunikációs készség is belépő követelmény. Ezért ezt a szakmai tudással szinte egyenrangúan vizsgáljuk, teszteljük az interjúkon.

LK: Ha jól értem, a végzettség csak egy aspektus a sok közül. A végzettségnek akkor van igazi jelentősége, ha az tapasztalatot ad a jelöltnek?

MD: Igen, ma már nagyon sok lehetőség van arra, hogy a hallgatók már az egyetemi tanulmányok alatt szerezzenek tapasztalatot, gyakorlatot valódi üzleti környezetben, valós projektekbe bekapcsolódva. Ez kiváló módja annak is, hogy elsajátítsák az üzleti gondolkodásmódot, amelyre nálunk is nagyon nagy szükség van, természetesen az elméleti tudás mellett.

LK: Mit tanácsolnál annak, aki egy bootcamp elvégzése után keresi a lehetőségeket?

MD: Mindenképpen azt tanácsolnám a pályaváltásban gondolkodóknak, hogy beszélgessenek olyanokkal, akik már régebben dolgoznak az adott területen. Mérjék fel, mivel jár az a szakma, mik a lehetséges előnyök, hátrányok, buktatók. Érdemes magának a cégnek is utánanézni, ahová pályázni szeretnének. Nem mindegy ugyanis, hol kezd egy pályaváltó, mennyire biztosított az adott helyen számára a továbbfejlődés. Hozzánk szerencsére sokan jönnek vissza: olyanok, akik elmennek szerencsét próbálni máshová, és utána visszatérnek, mert rájönnek, mennyire jól érezték magukat nálunk. Itt nagyon támogató a közeg, a vezetőktől a kollégákig mindenki nagyon elfogadó.

LK: Mik a belépő pozícióitok?

MD: Az IT Young Professional junior programunkat minden évben elindítjuk. Bár sajnos tavaly a COVID-19 járvány miatt ez elmaradt, idén várhatóan folytatni tudjuk ezt a rendkívül sikeresen működő utánpótlás-kezdeményezést. A programba 10-15, általában végzős egyetemistát választunk be, akiknek van lehetőségük 4-6-8 órát dolgozni az egyetem mellett. A résztvevők projektalapú képzést kapnak, azaz elméleti tudásuk fejlesztése mellett különböző projektekbe kapcsolódhatnak be, elsősorban fejlesztői és tesztelői területen.  

Releváns munkatapasztalat sem elengedhetetlen egyes belépő pozícióinkhoz: A szegedi irodánkban például éppen most van egy junior szoftverfejlesztői keresésünk, amihez nem feltétlenül szükséges munkatapasztalat. Fontos viszont, hogy a jelentkezőnek legyenek olyan hobbi szintű vagy az egyetemen készített projektjei, amelyeken keresztül be tudja mutatni rátermettségét.  

Az alkalmazás üzemeltetői csapatunkba is keresünk olyan munkatársat, akinél nem hátrány, ha valaki pályakezdő. Itt azt mérjük a felvétel során, hogy a jelentkező mennyire gyorsan tud tanulni, mennyire motivált új ismeretek megszerzésére. Egyébként azt tapasztaljuk, talán részben a pandémia miatt is, hogy egyre több érdeklődő jön teljesen más területről, IT-végzettség nélkül. Akinek jó a nyelvtudása és motivált, az bátran jelentkezhet.

LK: Érzitek a különbséget a jelentkezők számában a járvány előtt és után?

MD: Bizonyos pozíciókra sokkal többen pályáznak, mint korábban. Az elérhető szenior jelöltek száma is nőtt. Azt látjuk még, hogy a budapesti irodába jelenleg többen jelentkeznek, míg a tavaszi hullámban Szegeden volt több pályázó.

Bár a légiközlekedés helyzete most kicsit bizonytalanná vált, fontos megemlíteni, hogy a projektjeink száma nem csökkent, sőt egyenesen emelkedett, így folyamatosan vannak nálunk nyitott pozíciók.

LK: Hogyan fogadjátok a karrierváltókat, akik esetleg egészen más területről érkeznek?

MD: Pusztán az önéletrajz alapján nem szeretek messzemenő következtetéseket levonni, sokkal inkább a jelöltekkel folytatott beszélgetések alapján igyekszem eldönteni, hogy megyünk-e tovább a szakmai körre vagy sem. A motivációt kulcsfontosságúnak gondolom. Ha tényleg azt érzem valakin, hogy a szívét-lelkét beleteszi, menni akar előre, akkor nagyon jó munkatárs lehet belőle a korábbi munkatapasztalattól függetlenül.

LK: Hogyan álltok a különböző élethelyzetű jelöltekhez, például a kisgyerekesekhez? Sokszor éppen a gyermekvállalás, az, ami karrierváltásra ösztönzi a munkavállalókat.

Nálunk megtalálják a számításukat a gyermekes munkavállalók, kismamák is, hiszen rugalmasan beosztható a munkaidő, és a részmunkaidős opció is lehetséges. Most is otthonról dolgozunk, de a home office már régóta elfogadott és jól működő munkavégzési forma a Lufthansa Systems Hungáriánál. Bár van egy törzsidőnk, de a legtöbb pozíció esetében arra is van lehetőség, hogy valaki korán reggel vagy késő este dolgozzon. Nyitottak vagyunk sokféle megoldásra az egyéni igényektől függően, és ezt értékelik is a kollégáink.

LK: Mit tanácsolnál annak, aki érdeklődik egy adott szakma, terület iránt, és szeretne további információhoz jutni, pontosabb képet kapni?

MD: Érdemes olyan nyílt napokon részt venni, ahol a különböző cégek azt szeretnék megmutatni, milyen náluk az élet, milyen feladatokat végeznek különféle pozíciókban, milyenek a csapatok. Ajánlom az állásbörzéken való beszélgetést is, ott szintén rengeteg információ szerezhető cégekről, pozíciókról, feladatokról.

A Lufthansa Systems Hungária évek óta vesz részt a Skool által szervezett Lányok napján is, ahova nemcsak lányok, de a szüleik is eljöhetnek, és betekintést nyerhetnek az IT világába.