Szeptember 17-én tartottuk szezonnyitó Karrier Date eseményünket. Célunk az volt, hogy ne a megszokott közegben és előadói formában készüljön ez a meetupunk. Szerettünk volna családias légkört teremteni, ahol szemtől szemben tudnak kérdezni az érdeklődők a szakemberektől. A helyszín adottságai kiválóak voltak, ezúton is köszönjük a Blackbelt Technology-nak, hogy helyszínt biztosított a Shareit Lab csapatának.

Előadóink közt tudhattuk Rigó Dominikát, Wohlmuth Mátét, Dér Leonórát, Antal Zsuzsannát és Guzsoly Pétert. Kiváló szakemberek és tudtuk, hogy ők lesznek azok, akik érdemben megtudják válaszolni vendégeink kérdéseit. Erre amúgy is minden meetupunkon törekszünk, hogy olyan előadók legyenek a porondon, akik az adott témában igazán hozzáértők. Kérdezők többsége, pályakezdő vagy most szeretne az IT világában elhelyezkedni. Szerettük volna, mind az előnyöket, mind a buktatókat feltárni a vendégek számára.

Szezonnyitó Karrier Date

Sokan érkeztek azzal az érzéssel, hogy egyenlőre nem tudják magukat elképzelni ezen területen. Esetleg már végzett junior fejlesztők és nem tudják, hogy kezdjenek neki az álláskereséshez. Ebben a témában szakértőként Czutor Andreát kértük meg, a Blackbelt Technology HR vezetőjét. Ő részletesen mesélt arról, hogy hogyan érdemes jelentkezni egy-egy IT céghez, illetve mennyire fontosak a soft és hard skillek bizonyos pozíciókhoz.

Dér Leonóra, avagy ahogy sokan ismeritek, a Fejlesztő lány is jelen volt az eseményünkön, ami külön öröm volt számunkra, hogy elfogadta a meghívást. Nóri java fejlesztő, sok-sok éve már. Precíz, pontos és tisztában van azzal is, hogy milyen egy fejlesztői csapatban dolgozni. Nóri tapasztalta, hogy sok esetben hiába van meg a megfelelő tudás egy-egy emberben, a bizonytalanság az, ami kizökkenteni őket ebből a közegből. Magabiztosság és önbizalom. Ezt a két szót kiemelte. Hiszen nem elég jó fejlesztőnek lenni, bíznod kell magadban és hinni, hogy az adott feladatot meg tudod csinálni. A második legfontosabb a kommunikáció, más területen is tapasztaltuk már, hogy a nem megfelelő kommunikáció nem eredményez jó csapatmunkát. Tehát itt is rámutatott arra, hiába jó fejlesztő valaki, ha nem tud kommunikálni, nem tudja elmondani a feladattal kapcsolatos észrevételeit.

Szezonnyitó Karrier Date

Guzsoly Pétert a képzésekről faggatták vendégeink. Számos IT képzési hely van már jelen a piacon, méltán érezhetjük azt, hogy a kínálat széles és nem tudjuk eldönteni melyik a legjobb, legmegbízhatóbb mind közül. Péter mesélt nekünk a Skoolról, ahol már tizenévesként belevetheted magad vagy gyermekeidet az IT világába, ahol már egészen fiatalon algoritmusokon gondolkodnak. Szerinte érdemes már fiatalon erre a pályára orientálódni.

Antal Zsuzsanna frissen végzett fejlesztőknek adott tanácsokat, hogyan érdemes már az első fázistól a cél felé orientálódni.

Külön köszönet a fotóinkat készítő Visual Productionnek és Felföldi Gábornak.